OPIS PROJEKTU:

Obszar będący przedmiotem opracowania stanowi teren
przy Zespole Szkół nr 1 w Pszczynie. Obecnie jest to utwardzony betonowymi płytami plac.
Projekt ma na celu przekształcić powyższy teren w przestrzeń przyjazną dla ludzi, obfitującą w zieleń i umożliwiającą odpoczynek.
Przez cały teren przebiega wielopiętrowa aleja, w której zaprojektowano zielone enklawy gdzie uczniowie będą mogli aktywnie spędzać czas podczas przerw grając w gry planszowe wyrysowane na stołach ze szpuli lub odpoczywać na ławkach. W projekcie zastosowano kolory, które wpływają dobroczynnie na człowieka. Zieleń i kolor niebieski sprzyja koncentracji i kreatywności, natomiast kolor żółty nastraja optymistycznie i dodaje energii.
Zaprojektowano nową nawierzchnię na całym obszarze wchodzącym w zakres opracowania. Planuje się także wymianę powierzchni placu manewrowego na asfalt, na którym wytyczono tor jazdy a dodatkowo wyznaczono strefę gier ulicznych

Temat

PRZESTRZEŃ PUBLICZNA- ZAGOSPODAROWANIE TERENU PRZY ZESPOLE SZKÓŁ NR 1 W PSZCZYNIE

Lokalizacja

PSZCZYNA

Powierzchnia
Data

2018